Summer glow

Hantverkarnas bästa tips för "The Perfect Summer Prep"

Nu är den är äntligen här, den kanske mest efterlängtade tiden på året. Vi byter ut vinterns heltäckande klädsel och gör oss redo för en säsong med tunna kläder och bara ben. Här kommer våra tips för hur du blir redo att möta solen, från top till tå!

Hår

Efter vintern upplever många att håret känns torrt och glanslöst och kan behöva lite extra vård. Förutom att använda vårdande schampo och balsam och göra regelbundna inpackningar kan man även göra en behandling med Olaplex för att bygga upp håret.

Olaplex är en unik, patenterad molekyl som hjälper håret att reparera sig själv. Detta sker genom att Olaplex sammanlänkar hårets svavelbindningar. Det gör att ditt hår blir starkare och friskare med bättre kvalité. Det är dock individuellt vad som kan åstadkommas med Olaplex, och därför görs en individuell bedömning för just ditt hår innan påbörjad behandling.

En annan viktig sak att tänka på, som många glömmer bort, är att skydda även håret mot solens strålar. Solen torkar ut och bleker håret, men för att undvika det kan du i många fall använda ditt vanliga värmeskydd som solskydd. Vår favorit är Primer från Lernberger & Stafsing, släng ner den i väskan tillsammans med din solkräm och gör det till en vana att spraya håret samtidigt som du smörjer in kroppen.

Solskydd för håret på Skönhetsfabriken

Makeup

Nu när vi går mot ljusare tider är den ultimata lyxen att inte behöva använda lika mycket smink. Att minimera sminket under vår- och sommarmånaderna är något som både huden och sinnet kan må bra av.

Våra bästa tips för en enkel och somrig skönhetsrutin:

  1. Färga fransar och bryn
  2. Använd ett lätt färgat solskydd istället för foundation
  3. Skydda läpparna från solen med ett färgat läppbalsam med solskydd
  4. Om du vill sminka dig som vanligt, använd Makeup setting spray från Coola, som ger skydd mot solen och fäster sminket

Kropp

Skrubb är a och o när det gäller att få en fin och jämn färg. Oavsett om du använder brun utan sol, ska på semester eller har varit på semester så är det skrubben som gör din solbränna är jämn och ser till att du behåller färgen så länge som möjligt. Vi rekommenderar att du använder en skrubb en gång i veckan. Maria Åkerbergs saltskrubb är en underbar produkt för hemmabruk. Glöm inte att återfukta huden efter att du har skrubbat. Vi gillar Goodness Glow All Over Dry Oil från M Picaut som vann pris som ”årets kroppsvård” i Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Vill du ha hjälp så boka vår nya behandling Brun utan sol, då löser vi både skrubben och färgen!

Kroppsolja från M Picaut på Skönhetsfabriken

Ett annat tips för en mjuk och len hud är att vaxa bort oönskad hårväxt istället för att raka. Skillnaden mellan att vaxa bort oönskad hårväxt och att raka sig hemma är stor. När du rakar uppstår vanligtvis stubb inom 1-3 dagar och för många innebär det plitor och hudirritation. När du gör en vaxning dras hårroten ut, vilket ger ett hårfritt resultat under längre tid. Dessutom kan vaxning minska mängden hår på sikt och många upplever att hårstråna blir mindre grova ju fler vaxningar man gör. Vaxning innan semester kan göra att rakhyveln får stanna hemma!

 

Händer & Fötter 

Fötterna brukar ofta bli lite bortglömda på vintern och en pedikyr är för de flesta välbehövligt inför vår och sommarsäsongen. Vill du lyxa till det lite extra kan du komma till oss på en manipedi där vi fixar både händer och fötter samtidigt. Ta med en vän och passa på att “catch up” samtidigt som vi gör era händer och fötter sommarfina! Läs mer om vårens nageltrender här. 

fotvård på Skönhetsfabriken

Solskydd

Solskydd är en naturlig del i hudvården och ett viktigt steg för att skydda huden mot solskador och ålderstecken orsakade av solen. På Skönhetsfabriken hittar du ekologiska solskydd från Coola och Maria Åkerberg som är snälla mot både människor och miljö.

Skillnaden mellan ekologiska solskyddsprodukter och “vanliga” solskydd handlar om de ämnen som skyddar huden från UVA och UVB-strålar. “Vanliga” solskydd använder kemiska ingredienser som går in i huden och där skyddar mot solens strålning. Ekologiska solskydd är istället mineralbaserade med ett fysikaliskt filter och innehåller ingredienser såsom titandioxid och zinkoxid som istället lägger sig som en skyddande hinna på huden och sprider och reflekterar bort skadliga UVA och UVB-strålar.

Coola suncare, Skönhetsfabriken

Fånga fina färgen:

  1. Skrubba huden en gång i veckan
  2. Använd alltid solskydd, även om du är i Sverige. Det skyddar både mot strålning och ser till att du inte bränner dig.
  3. Se till att din foundation har SPF
  4. Sola långsamt, börja med SPF 30 eller 50 och gå aldrig lägre än till SPF 15
  5. Håll dig i skuggan när solen är som starkas mellan 11-15
  6. Smörj in dig med mer solkräm efter att du har badat

Hudens hälsa

En hälsosam hud genom årstiderna

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen