Maria Åkerberg

En världssuccé med ekologisk hudvård

7 frågor till Sveriges mest framgångsrika tillverkare av ekologisk hudvård, Maria Åkerberg.

Du har tillsammans med forskare hittat en behandling med levande stamceller. Vad har den för påverkan på huden?

– Pure Cell Treatment är en världsunik behandling som utförs i flera steg, för att huden ska kunna tillgodogöra sig behandlingen maximalt. Varje steg förbereder huden för att få största möjliga effekt av stamcellerna. Vår hud har ju en naturlig förmåga att ta upp naturliga ämnen och reparera skador. Det är denna inbyggda kraft som vi tar vara på.

Genom att arbeta med levande stamceller ger vi huden tillgång till ämnen som skulle vara omöjliga att utvinna, eftersom de finns inkapslade i cellens skyddande membran. Sedan använder huden de aktiva substanserna till det den behöver. Vi har alla olika utgångslägen och utmaningar – vissa har en helt frisk hud, med endast fina linjer, andra kämpar med utmaningar såsom rosacea och acne. Dessutom kan hudens tillstånd variera beroende på väder, stress och kost med mera. Med Pure Cell Treatment förbättrar vi hudens generella tillstånd oavsett utgångsläge.

Att få en hälsosam hud utan ”problem” som acne, pigmentering, rosacea eller rynkor är många kvinnors dröm. Vad är ditt recept när det kommer till behandlingar?

– Det du gör hemma varje dag är allra viktigaste. Investera i bra daglig hudvård som verkligen gynnar din hud över tid, med hållbara resultat. Unna dig sedan minst två professionella behandlingar per år, men gärna en per årstid.

Om du har problem med huden kan det behövas ännu fler behandlingar för bästa resultat. Vid exempelvis rosacea kan det behövas några Pure Cell Treatment-kurer. 

Sammanfattningsvis kan man säga att kombinationen av god daglig hudvård och professionella behandlingar är det som ger huden bästa möjliga förutsättningar att må bra.

Vi svenska kvinnor går inte så ofta på ansiktsbehandling som tex kvinnor i södra Europa gör. Varför tror du att det är så?

– Generellt sett är vi mer ”basic” och prioriterar ofta funktion framför stil när det gäller kläder. På samma sätt vill vi att hudvården ska vara så enkel som möjligt. Men de som har upptäckt behandlingarnas välgörande effekt kommer gärna tillbaka.

Maria Åkerberg om ekologisk hudvård

Du har arbetat med naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter i över 14 år. Vilka är de mest verksamma ämnena när det kommer till ungdomlig hud?

Jag har arbetat professionellt med ekologisk hudvård sedan 1993 och tio år innan dess var det min hobby. Så det blir några år. Vi firade 20-årsjubileum med företaget 2015. De mest verksamma ämnena för ungdomlig hud är antioxidanter, vitaminer och fettsyror. Det är dessa som långsiktigt skyddar och stärker din hud, och inte bara ger en fin effekt för stunden. Vi har hittat en egen kombination av bra fettsyror som hjälper till att bygga upp hudens kollagen. 
Våra ansiktsoljor Royal Facial Oils är svårslagna när man är ute efter att motverka åldrandet i huden!

Hur ser du på helheten? Kan man äta sig till vacker hud, eller måste man kombinera med bra produkter?

– Många upplever stor skillnad på sin hud när de äter mer växtbaserat, i form av grönsaker, och helt utesluter eller drar ner på gluten, mejeri och socker. Huden byggs upp inifrån precis som alla andra organ. Det som bygger upp huden inifrån är antioxidanter, vitaminer och fettsyror. Därför är det ganska logiskt att det är just de ämnena som bygger upp och skyddar huden utifrån också. Samma vinning som du har att sluta äta tillsatser i mat, samma vinning har du att använda ren ekologisk hudvård utan kemikalier.

Alla hudvårdsprodukter från MARIA ÅKERBERG ger huden och dess goda bakterier de bästa förutsättningarna för att hållas i gott skick. Nu tar vi hudvården ett steg längre genom en kompletterande produkt som har efterfrågats av många: ett kosttillskott med mjölksyrabakterier! Kosttillskottet heter Probioskin och innehåller fyra miljarder mjölksyrabakterier. Dessa främjar en god bakterieflora i mage och tarm, vilket också ger effekt på huden.

”Så visst är kosten viktig. Men den är inte allt. Hur sunt du än äter, kan du åldra och skada din hud med dåliga hudvårdsprodukter. Ligg inte heller och pressa i solen, Solen är bra i lagom dos, men överdrivet solande ger rynkor i förtid.”

 

Du förespråkar eko/naturligt när det kommer till produkter. Är det bättre för huden? Och i så fall varför?

– I de naturliga råvarorna finner vi det som både hjälper huden nu genast och ger långsiktig effekt. Med syntetiska råvaror kan du krympa och svälla huden och få snabba resultat för stunden, men över tid kommer de att åldra huden.


Vilket är ditt bästa hållbara skönhetsknep? (Sova? Andas? Massage?) 


– Släpp alla måsten och beröm dig själv för det du gör!

Author

Amanda

Amanda Elmander är grundare till Skönhetsfabriken samt VD. Hon är utbildad sjuksköterska och drömmer om att bidra till att förebygga de livsstilssjukdomar som är kopplade till stress, kost, återhämtning och träning.

Stans familjäraste gym

Vi vill att du som medlem ska känna dig hemma hos oss!

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen