Gravidträning

Tips och övningar

Som träningsansvarig på Skönhetsfabriken ser jag det som självklar att fortsätta träna även som gravid och här delar jag med mig om lite tips kring övningar och vad man skall tänka på.

Fördelar med att hålla igång under graviditeten:

  • Du blir en starkare och piggare blivande mamma!
  • Du får en bättre hållning.
  • Du får mindre ont i ländryggen.
  • Du minskar risken för foglossning, urinläckage, högt blodtryck och
  • Graviditetsdiabetes.
  • Din viktuppgång blir lagom stor och du har lättare att komma i form efter förlossningen.

Att tänka på med din träning
Är du vältränat innan graviditeten så gäller oftare att om det känns så bra så är det bra. Men lyssna hela tiden på kroppen och var snäll mot den.
Är du tävlingsmänniska så får du lov att hejda dig nu. Under dessa månaderna är det inte läge att slå några rekord. Det har du hela livet på dig att göra annars.
Är du helt otränad innan du blir gravid rekommenderar jag dig att ta det försiktigt och kontakta en personlig tränare för att komma igång.
Tänk på att hormonerna gör dig mer rörlig så ta inte ut dig i ytterlägen vid yoga och stretchövningar.

Med gummiband och yogablock är det enkelt att göra mängder med övningar.

Knip

Att träna med egen kroppsvikt och gummiband är perfekt. Övningarna blir tyngre ju mer magen växer:)
Fokusera på baksidan av kroppen för bra hållning. Det hjälper dig även sen när du ska bära på din bebis. Säte och baksidalårträning tippar ditt bäcken bakåt, vilken jämnar ut den framåttippning som din växande magen skapar. Undvik raka crunches för magen men träna gärna sneda magmuskulaturen och djupa coremuskler så länge det känns bra. Knip din bäckenbotten i alla övningar och gör knipövningar varje dag. När babyn väl är är ute så är det ett bra tips att köra knipövningar i samband med amning, då vet man att tiden kommer finnas!

Author

Karin

Karin älskar att se sina kunder må bättre, bli friskare och växa sig starkare via en sund kosthållning och individanpassad träning. Genom att kombinera funktionell styrketräning med yogans mjukare rörleser blir träningen effektiv, utamnande och rolig!
Karins motto är: "Du har bara en kropp- så ta hand om den!"

NY HEMSIDA KOMMER SNART!

+46 31 61 90 90

skonhetsfabriken@choice.se

Boka online

Tillbaka till toppen