Så föddes Skönhetsfabriken

En dos nytänkande och en stor passion för hälsa

Att starta Skönhetsfabriken är något som har växt fram hos mig under en lång tid, format av olika erfarenheter och mitt stora intresse för välmående och hälsa. Att jag grundade Skönhetsfabriken beror på en kombination av min mans yrke, mitt yrke och våra resor.

Min man är professionell fotbollsspelare och våra liv har därför alltid handlat mycket om att äta bra mat och att prioritera träning, sömn och återhämtning. Tack vare min mans karriär har vi bott utomlands under långa perioder och haft möjligheten att resa mycket och fått privilegiet att lära känna flera olika kulturer. Jag har därför besökt en del olika spa- och hälsoanläggningar runt om i världen. Det har inspirerat mig, både till vad jag ville och inte ville att Skönhetsfabriken skulle vara.

 

Förebygga istället för att behandla

Jag är utbildad sjuksköterska och har arbetat inom akutsjukvården. Jag upplevde en stor frustration i mitt yrke då många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss idag skulle kunna förebyggas om människor tog bättre hand om sig själva. En stor orsak till vår ohälsa idag är stress, dålig mat och för lite motion. För mig handlar Skönhetsfabriken därför främst om att förebygga ohälsa.

Vi har flera behandlingar och tjänster på Skönhetsfabriken som uppenbart förebygger ohälsa – exempelvis träning, massage och kostrådgivning. Men egentligen är allt vi gör på Skönhetsfabriken för att förebygga ohälsa. Jag upplever att vi inte tar oss tid till att pausa idag. Det finns alltid något att göra och vi är alltid på väg. Jag vill att Skönhetsfabriken ska vara en fristad där människor blir omhändertagna och kan koppla bort vardagen samtidigt som de tar hand om sig själva. Genom att erbjuda människor en oas där de blir omhändertagna tror jag att vi kan förebygga ohälsa i allt vi gör, även om det handlar om en manikyr eller en ansiktsbehandling.

 

 

Johan Elmander och Amanda Elmander äger Skönhetsfabriken i Göteborg.

Amanda tillsammans med maken Johan Elmander.

 

Från industri till individ

Min upplevelse är att många spa- och hälsoanläggningar använder sig av färdiga behandlingslösningar som inte anpassats efter individen. Med Skönhetsfabriken ville jag komma ifrån det. Här är individen i fokus och vår behandlingsmodell handlar om tid istället för färdiga behandlingar. Jag inspirerades av hur man arbetade på salongen jag gick till i Frankrike. Där analyserade min hudterapeut huden vid varje tillfälle och beroende på hur jag hade skött mig mellan behandlingarna fick jag underbara behandlingar med lång ansiktsmassage eller portömningar och aktiva masker. Detta tog jag sedan med mig till spavärlden för att komma ifrån normen.

Individanpassade behandlingar
– för alla behöver olika

Att våra behandlingar är utformade efter tid gör att kunderna själva väljer vad de vill ha och behöver just den dagen – kanske är det något specifikt som behöver åtgärdas eller så vill man bara ha en avkopplande stund. Vi sätter individen i fokus genom att börja behandlingarna med en konsultation där kunden får berätta om sina behov och önskemål, som hantverkaren sedan bemöter och anpassar behandlingen efter.

Amanda Elmander grundade Skönhetsfabriken i Göteborg.

Amanda Elmander vill inte sälja behandlingar på löpande band. På Skönhetsfabriken är målet individanpassat bemötande och långsiktig hälsa.

 

På så sätt blir behandlingarna både unika och effektiva och våra kunder känner sig sedda, vilket är en viktig komponent för att förebygga ohälsa. Vi arbetar alltid mer att ge ett mervärde till upplevelsen genom att rekommendera hur du själv kan förlänga och behålla resultatet av din behandling hemma – oavsett om det är genom övningar eller produkter.

 

Att ta hand om sig själv

Det jag vill med Skönhetsfabriken är att uppmuntra människor till att ta hand om sig själva, att hitta en plats i vardagen för återhämtning och för att fylla på med ny energi. Jag vill att människor ska hitta det som får dem att må bra och koppla av oavsett om det handlar om en skogspromenad, en ansiktsbehandling eller en massage. Vi erbjuder en oas av välmående, du bestämmer vad det innebär för dig.

 

Author

Amanda

Amanda Elmander är grundare till konceptet Skönhetsfabriken. Hon är utbildad sjuksköterska och brinner för att förebygga de livsstilssjukdomar som är kopplade till stress, dålig kost, bristande återhämtning och träning.

Hudens hälsa

En hälsosam hud genom årstiderna

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen