Vårhår

Styling:

Vintagelockar, inga genvägar… här behövs tid och vana med spolar, locktång eller spolar. Snyggt till festliga tillfällen, brudar och temafest a la Gatsby

Wetlook, tricket är att föna håret bakåt och sen i med gelé när håret fortfarande är lite blött.

Flätor, räddande ängel för dagarna när håret inte är på topp! Med lite fingerfärdighet och ett gäng genomskinliga snoddar så finns det mängder med snygga flätor som snabbt förvandlar hår i behov av tvätt till fullt respektabelt! (Glöm inte torrschampo)

Platt, här är koppling ner till frisyrer, på kändisarna har vi sett flera långa spikraka svansar.

 

Frisyr:

Lång lob, framåtlutad mellanlängd

Glamourös bob

Ultralånga, raka extensionshåret

 

Färgtekniker, ordlista:

Ombre har fått sitt namn från det franska ordet för skugga och det är en färgteknik som ger håret en naturlig look oavsett om du är brunett eller blondin. En ombre kännetecknas av en mörkare hårfärg mot hårbotten och sedan en ljusare färg ute i topparna.

Sombre är en softare variant av ombre där kontrasten mellan mörkt och ljust inte är lika skarp och hårets alla färgtoner smälter ihop.

Balayage, en färgteknik där din hårstylist lyfter din hårfärg två till fyra nyanser utan att håret känns färgat och onaturligt. Rötterna lämnas mörkare och de blekta slingorna målas vilket ger ett mer naturligt än under en traditionell slingning och du får en hårfärg som ligger nära din egen.

Ombre eller Balayage?

Balayage är en hårfärgningsteknik som gör att håret får slingor som känns naturligt solkyssta. Ombre är en färgning med mörk botten och ljusa längder som känns mer tuff och kaxig.

 

Crazy colors? Pastellerna fortsätter!

Funkar fortsatt men lite snällare, naturligare och varmare i vår.

Purple Ash på Skönhetsfabriken

Icy blond på Skönhetsfabriken

Peachy hårfärg, salong Skönhetsfabriken Göteborg

 

 

Purple Ash gjord av Jessica Topstylist  & Icy blond och Peach gjord av Johanna Topstylist på  

 

 

 

 

Brud och uppsättning

Vi fick det stora nöjet att ha en inspirationsafton med uppsättningar av Partik Lernberger och där såg vi välpreppade hår i mjuka 70 talsinspirerade former. Tricken vi fick lära oss handlade om hur vi får de lösa uppsättningarna att hålla och se naturliga ut genom förarbetet och väl valda produkter och hjälpmedel. Ledord snyggt slarvigt för uppsättningar och styling!
Bröllopsuppsättning Uppsättning Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hår och makeup Lernberger&Stafsing

 

Nailed it 😉

Personligen hade jag som mål att pricka in så många trender som möjligt i min vårstyling… Glamorös bob med mjuka lockar, naturlig och varmare toner än vanligt i min balayage färgning utförd av Julia Stylist.

/Amanda Elmander

 

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen