Stay Cool

Upplever du också att ditt hår känns torrare på sommaren? Här nedan har vi en liten förklaring till det samt en lösning på problemet.

Vad händer med håret när det är varmt?

Under de varma sommardagarna avdustar mer vatten från ditt hår än vid kallare dagar. Därför kan vi uppleva att håret känns torrare på sommaren. Håret består nämligen av ca 5-10 % vatten och för att det inte skall kännas torrt och sprött behöver vi fylla på hårets vattendepåer regelbundet med extra fukt, framför allt under dessa tider. UV-strålarna påskyndar åldrandet av din hud och även ditt hår i form av uttorkning. Förutom fukt är antioxidander,som skyddar mot fria radikaler och till viss del UV-strålar, också något vi behöver berika våra hår med.

Vi svettas generellt sett mera på sommaren, svett kyler ner hud och hårbotten och hjälper också till att fördela olja från hårbotten ut till resten av dina hårlängder. Tillsammans med en ökad talgproduktion kan du då behöva tvätta håret lite oftare på sommaren.

mr smith, lernberger & stafsing, Coola & Orbie på Skönhetsfabriken

Hur kan vi motverka trötta och torra sommarhår?

  • Är man väldigt varm och håret känns ofrächt skjölj det med ljummet vatten varje dag, men begränsa shamponeringen till minst varannan dag.
  • Se över dina hårvårdsprodukter och se till så ditt schampo innehåller fukt. En stor fördel för din hårbotten är att använda ett schampo med uppfriskande och cirkulationsfrämjande pepparmint olja samt vårdande avokado olja, Smith Stimulationg schampo har en perfekt sammansättning av dessa ingredienser.
  • Ditt balsam bör vara berikat med proteiner, antioxidanter samt en viss mängd olja (t.e.x argan olja), Vi gillar Oribe Gold Lust Repair&Restore Conditioner som innehåller bl.a extrakt från vattenmelon, litchi och edelweiss som motverkar oxidativ stress, uttorkning och färgslitage samt Arganolja som skyddar mot uv-strålar.
  • Glöm inte att använda ett vårdande leave-in efter varje hårtvätt med fukt och proteiner för att skydda hårstråna mot yttre påfrestningar så som avgaser och solens strålar. Lernberger Stafsing BB-spray är berikat med proteiner och ceramider som stärker och återfuktar ditt hår.
  • Fuktboosta håret och hårbotten med olja. -Känns hårbotten solbränd och håret extra torra kan du massera in en ren olja, ex LernbergerStafsing Oil Booster, och låt verka över natten. Skölj ur på morgonen. Den är berikad med 6 noga utvalda oljor som verkar stärkande, lugnande och närande. den levererar fukt på djupet och är intensivt närande för hårbotten och huden.
  • Svalkande hårmask- återfukta Återfukta Återfukta! Smith Masque inehåller bland annat mango smör, veteprotein, lavendelolja som tillsammans återfuktar och tillför vitamin A C D & E, ger glans och fyllighet samt verkar lugnande för hårbotten.
  • En fuktspray är inte bara bra för din hud utan även din hårbotten. Vid varmare dagar kan du med fördel spraya det även i hårbotten. Testa Coola Face make up setting spray som innehåller gurka och aloevera extrakt samt spf 30. Fungerar utmärkt över redan lagd make up och stylat hår.

 

GLÖM INTE – DRICK VATTEN!

 

Med vänlig hälsning,

Christine

Kreativ director

 

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen