Proffset & amatören

Tycker du att frisyren alltid är snyggast när du lämnat salongen? Att föna håret är en konst och även med övning är det inte alla som kan...då finns det dock andra lösningar!

Värmeskydd

Viktigt att tänka på är att alltid använda en produkt med värmeskydd när du ska använda värmeverktyg till håret. Värmen från värmeverktyget bränner på håret. Har du ett färgat hår kan det även leda till att fägen fortare mattas av. Ytan på håret blir också frizzigare och förlorar sin glans. Det finns många bra leave in produkter som har värmeskydd och här är det din kvalité på håret samt det uttrycket du vill ha på din styling som avgör vilken typ av produkt du ska välja. Värmeskydd är en färskvara vilket innebär att när du fönat håret torrt bör du applicera värmeskyddet på nytt innan du använder en stylingtång.

OLIKA FÖNINGSTEKNIKER:

RUNDBORSTFÖNA -Rundborste ger volym och en slät frissfri yta.

Bra produktval-

  • Leave in för värmeskydd, släthet och glans.
  • Volymspray eller mousse för fyllighet och volym.
  • Finishpsrodukt som paste/ spray för hållbarhet.

Börja med att blåsa håret till 60% torrt med hjälp av dina fingrar. Blås gärna håret närmast huvudet uppåt för att öka volymen i vid hårrötterna. Dela sedan upp håret i paseér och börja föna. Använd alltid ett munstycke på fönen för att konsentrera luften mot borsten för att få ett frissfritt resultat.

 

TEXTURFÖNING (korta hår)- Fönsterborsten ger ett lyft i botten och en ”busigare” stryktur på håret.

Bra produktval-

  • Texturspray för textur och värmeskydd.
  • Paste, vax eller creame som finish.

Jobba med borsten från botten och uppåt, utan munstycke.

BEACHSTRUKTUR (mellan till längre hår)- Föna utan borste för en naturlig ogjord finish.

Bra produktval-

  • Saltvattenspray för textur och ”en next day” känsla på håret.
  • Texturspray/ torrshampo som finish för en beachigare look.

Tvinna oregelbundna paseér i hela håret och fånga sedan upp bitvis i din hand och blås med fönen, utan munstycke, på håret i handen. När allt är ca 90% torrt vänder du huvudet upp och ned och blåser in luft i hårbotten. Vänd sedan tillbaka håret och avsluta med ett texturspray eller torrshampo och skaka ut håret.

Om det inte går…

Jag försökte lära Amanda att rundborsföna och vill du veta hur det gick samt hur vi löste problemet så finns det ett klipp på Youtube som du hittar här:

Proffset och amatören

Lycka till med föningen och glöm inte att ställa en massa frågor till din frisör när du sitter i stolen så att du får hjälp och tips men just ditt hår!

För mer läsning och fler klipp:

Borsta håret

Tvätta håret

Stay Cool (summer edition) 

 

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen