Borsta håret

Borsta håret

Har du tänk på varför du borstar håret och hur du borstar det?
De flesta borstar sitt hår från rot till topp, men faktum är att det sliter mer på håret. Du bör istället börja nerifrån och jobba dig uppåt med traditionell borstningsmetod i etapper upp mot hårbotten. På så vis reds tovorna ut enklare, istället för att, om du bortstar uppifrån och ned, snarare bygger på tovorna. Håret får minimalt med slitage på detta vis och minskar risken för avbrutna hårstrån. Har du mycket tovor så spraya först i ett balsamspray, te.x BB spray från Lernberger Stafsing och red ut tovorna med en glestandad kam.

Borsta hårbotten

När håret är genomborstat och utret borstar du din hårbotten. Då får du loss smuts och hudavlagringar även från hårbotten och du får igång blodcirkulationen, vilket främjar hårväxten. Detta gör du alltid innan du ska tvätta ditt hår. På så vis förbereder du ditt hår maximalt för rengöring.

Val av borste

  • Rundborste – Ger volym och slät yta.
  • Paddelborste – Ger en slät yta med naturligt fall, minimalt med volym.
  • Fönsterborste – Borste med plastborts och fönsterliknande hål som ger volym från botten. Perfekt på kortare hår eller hår som vill få lyft från botten men inte den släta ytan på längdrena som rundbortsen ger. Bra att reda ut blött hår med.
  • Ikoo – Används för att fördela balsam/inpackning samt för utredning av blött hår.
  • Naturhårsborste – För att borsta torrt hår och hårbotten med syfte att reda ut och borsta hårbotten är det en stor fördel att använda en borste av natur hår. För bättre utredning finns det borstar med naturborststrån uppblandat med syntetiska borststrån.

Tvätt av borste

Glöm inte att rengöra din borste, ta för vana att alltid ta bort hårstrån i borsten efter varje borstning. Tvätta din borste 1 gång i månaden enligt följande:

  1. Rengör från hår och dammrester.
  2. Skölj under ljummet vatten.
  3. Tillför en liten mängd med schampo, en ärtas storlek, och massera in i borsten.
  4. Skölj noga ur schampot.
  5. Låt torka upp och ned på en handduk.

Genomgången av borstningen finns även som ett klipp på Youtube och det kan du se genom att klicka på länken här

To be continued…

Nästa steg kommer handla om att tvätta håret och därefter kommer föntips. Har du ett ämne som du tycker borde vara med i hårvårdsskolan så skriv gärna till mig.

christine.karnevi@skonhetsfabriken.se

Med vänlig hälsning,

Christine

Kreativ director @skonhetsfabriken

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen