Idéverkstan

Från idé till badrumshyllan av Patrik Lernberger & Mattias Stafsing

Hur skapar man en hårvårdsprodukt? Hur får man med alla de delar man vill och hur går det från idé till att den står på hyllan?

Efter att i flera år arbetat med världens roligaste yrke, frisör, så pockade den där ”gå vidare” känslan i kroppen, entrepenören som finns hos oss ropade ganska högt att ”kom igen nu” gör något med all kunskap du sitter inne med! För är det något man kan efter 30 år bakom stolen så är det hår, och hur man vill att hår ska reagera och agera på en hårvårdsprodukt.

 

”Så det var bara att ta tjuren vid hornen och se till att det blev av. Hur det skulle gå till och hur det skulle gå vet man ju aldrig, det enda vi visste var att det skulle bli av, punkt!”

 

Vilken hårvårds-rutin vill jag att man som kund har hemma?

Vi ville ta fram världens bästa hårvård och stylingprodukter. En modern produktserie som riktar sig till den moderna människan som tar aktiva val. För oss innebär det en produkt som är så naturlig det går samtidigt som den ger dig det bästa möjliga resultat. Fri från ingredienser  såsom parabener och tvättaktiva sulfater. Sodium laureth sulfate,.(SLS).

 

”Allt börjar i vår idéverkstad, huvudet!”

 

Vad behöver jag för redskap/hjälp i mitt hantverk som frisör. Vad behöver kunden hemma för att få till ett rent hår, bygga en styling som hjälper klippningen och stil att framhävas? Kanske lockar som behöver aktiveras eller strån som behöver skydd mot värme. Med många frågor till oss själva byggde vi därefter en serie produkter i huvudet som visualiserades i ett fiktivt badrum.

Hårvård Göteborg Lernberger Stafsing på SkönhetsfabrikenNu börjar det roliga, jobba med kemister, diskutera och ta fram prover.

När känslan i produkten börjar bli klar går man vidare till parfymören. Allt är kemi, naturliga , vetenskapliga eller syntetiska ingedienser även doft är kemi. Alltså påverkar även doften prestandan på produkten. En fast kräm kanske helt plötsligt blir rinnande när parfymen tillsätts etc. Så spänningen i labbet är enorm vid en blandning. När väl konsistensen är bra, känslan är bra, doften är fin så går man vidare att testa produkten. Det görs av oss först, därefter en grupp av kvinnor och män som med omärkta flaskor får prova ett tag för att bedöma resultat och känsla. Därefter går det till våra testfrisörer som arbetar med produkten och ger sin bedömning. Efter detta gör vi justeringar i stadga, doft, känsla osv. När väl allt sitter så kommer en period på 6-8 månader när produkten måste utsättas för ett stabilitets test. Allt för att se att konserveringen gör det den ska. Ingenting får hända i produkten under denna tid. Läkemedelsverket har täta kontroller för att det ska finnas säkra produkter på marknaden.

”Vi jämställer det lite med en graviditet, det tar den tiden det ska ta för att få fram en fantastisk produkt.”

Nu ska namn bestämmas, texter skrivas, design på etikett görs och alla språk i text som hör till produkten översätts och godkänns. Foldrar och marknadsmaterial formges och bilder fotas. Mängder med korrektur läsning och godkännande av läkemedelsverket av innehåll och symboler på flaska. Sen ska resultatet presenteras för press och återförsäljare och vi håller tummarna för en succé. Skapad och klar kommer den sedan ut på marknaden för att börja leva sitt egna liv.

 

”Vi älskar det vi gör, hoppas ni älskar det vi skapar”

Patrik & Mattias

kvalitativ hudvård Lernberger & Stafsing

 

 

Stans familjäraste gym

Vi vill att du som medlem ska känna dig hemma hos oss!

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen