Snabb, enkel, god och nyttig...ish påskmat!

Påskmaten som gör påsken lite godare!

Vi tenderar att äta samma eller liknande mat kring alla våra högtider och här kommer mina favoriter till Påsken. Jag älskar att laga mat och jag börjar med en lite ursäkt, jag jobbar inte med exakta mått i köket jag jobbar med känslan. Vill du följa mina recept så behöver du jobba på din magkänsla, mängden sill och rödlök berör på hur mycket du gillar ingredienserna 😉

 

Silltallrik:

Koka ägg och potatis och skär i klyftor

Öppna en burk matjessill

Hacka rödlök

Klipp gräslök

Bryn smör och lår svalna

Klipp upp en förpackning gräddfil

Ta fram ett vackert fat, lägg på sill, potatis och ägg. Ringla över det brynta smöret och klicka ut gräddfilen. Stör över rödlök och gräslök samt ta ett varv med pepparkvarnen. Ät med ett gott surdegsbröd eller knäckebröd och en lagrad ost… som påsklunch eller förrätt eller vilken dag som helst som en god middag!

Recept på ägg och sillsallad deluxe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pizza blanco med löjrom:

Gör din favorit pizzadeg och kavla ut degen till ett gäng minipizzor

Medans degen jäser, koka potatis och låt svalna

Skiva den kalla potatisen

Blanda cream fraîche och riven parmesan

Fördela potatisen på pizzorna och klicka ut cream fraîche, ta ett varv med pepparkvarnen och baka sen pizzorna.

Hacka rödlök och inlagd gurka

(Jag bakar alltid pizzor i nedre delen av ugnen med hög undervärme…tänk pizza ugn och plåten skall vara varm när man lägger på pizzan.)

Låt pizzan svalna, strö över rödlök, inlagd gurka och klicka ut löjrom

Ät som förrätt, med ett glas champagne eller som en sidedish på en buffé.

Recept, pizza blanco med löjrom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mangoglass:

Stoppa frysta bananer, fryst mango, vaniljpulver och vispgrädde eller koksgrädde i en mixer. Tillsätt grädden efter hand tills du får en bra konsistens. Toppa med färsk mynta och rostade kokosflingor.

Ät till frukost, mellanmål, fika eller som en perfekt avrundning på middagen.

Recept på snabb och nyttig mangoglass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bon appetit och god påsk/ Amanda

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen