Konstutställning av Mats Wieslander

Konstnären Mats Wieslander ställer ut sin konst hos oss fram till juni. Mats verk är som tvådimensionella skulpturer och skapas med lager på lager-tekniker. De 22 verken finns utplacerade runt om i våra lokaler, från entrén och loungen till salongen.

 

Konst komponerad med hjälp av naturen.

Bilderna är som tvådimensionella skulpturer, de byggs upp med vissa ojämnheter och detta bestämmer hur färgerna beter sig. När vädret tillåter målar jag alltid utomhus och utnyttjar sol, skugga samt regn och riktat vatten för olika effekter. Betong och plåtunderlag mår bäst av fukt och får gärna ligga ute för långsam torkprocess medan de andra mår bäst av sol. Därför uppstår flera variationer. Teknikerna jag använder kommer från många års testande och är svårstyrda. Färgen läggs mycket flödigt och ytspänningen gör att vissa partier torkar snabbare. I de flesta av fallen använder jag starkpigmenterat bläck med vattenbaserad grund, inga övriga tillsatser.

 

”Jag vill få fram struktureffekter och mönster genom styrd slumpmässighet med inspiration av naturen”.

 

Tavlorna skall lyfta en stilren inredning

Konsten skall komplettera inredningen och vara en del i ett hem. Betongtavlorna fungerar bäst hängande på vägg och får en ”krispig” effekt med hjälp av spotlight. De flesta liggande tavlorna passar också bäst att hänga direkt på vägg. De större stående samt kvadratiska tavlorna kan hängas men kan med fördel ställas på golv eller på hylla.

 

Mer om Mats konst

 

 

+46 31 619 090

boka@skonhetsfabriken.se

Boka online

Tillbaka till toppen